Segling

Stadshuset 100

sh100f

Galleri här..

A22 Worlds

Pasted Graphic 1
Klicka för galleri!

DN SM

Pasted Graphic
Klicka för galleri

SK95-S9 Marga IV

_MG_1606-1 (dragged)
Klicka bild för galleri.

Hyundai Cup 15

Pasted Graphic
To the gallery…

Datacom 2015

Pasted Graphic 1
Galleri här ->

Sandhamn Open 2015

Pasted Graphic 1
Galleri här ->

Värmebölja

Pasted Graphic 1
28 i luften, 23 i vattnet. Click för galleri!

Big Boats

Pasted Graphic
Blåsigt på Stockholms ström. Se galleri!

Robline Solo Challenge

Pasted Graphic
Jag seglade på B&R 38an Pac-Man som Media Crew Member under Robline Solo Challenge.

Se även filmen!

Drake

Pasted Graphic
Galleri!

Mälarneppe SM

_MG_3163
Klicka för galleri!

Melges 24 i Malmö

Pasted Graphic
Klicka för galleri!

Six-0-Six

Pasted Graphic 1
Klicka för galleri.

Mera R6 :-)

Jobbade lite mer med bilderna samt hittade några nya som jag missta i all publiseringhast…

Pasted Graphic 1
Klicko!

Amalia på La:Nassa

Pasted Graphic
Klicka för film.

Vintertid

Pasted Graphic
Vintertid 2012-10-27

Farr 400

Pasted Graphic 1
Klicka för galleri.

NYO-12

Doublehanded segling i no-crew serien. Jag seglade ensam men det blev ändå några bilder…

Pasted Graphic
Klicka för för ett galleri!

Farr 30 Worlds 2012 Båstad

Jag jagade fotobåt nere i Båstad och hamnade till slut som fotobåtförare åt Gustav Morin som sköt video åt regattan. Det var iofs lärorikt att få känna på hur det är att manövrera plattformen och det är inte alltid så lätt - detta blev resultatet. Förhandlade dock till mig en start, kryss och en läns där jag kunde fotografera och det hamnade i ett galleri här.


f2_MG_5287_Snapseed copy
Farr 30 worlds 2012 Båstad.

A och SK i Nynäs

_MG_3948
Bilder från Nynäshamn och svenska mästerskapet in skärgårdskryssare i Loggen.

6mR

Pasted Graphic
Six Metre European Championship 20-27th of July 2012 Nynäshamn Sweden. Check Gallery!

More 6mR

Pasted Graphic
Mer Galleri!

Det finns ett problem med Canon 7D och det är att jag lyckas ganska ofta ändra inställningarna på kameran när jag lyfter den ur bagen eller kanske bra håller i den. Denna dag körde jag +3 bländarsteg på kanske ett halvt 32GB kort - inte bra….eller? De utfrätta högdagrarna blir en effekt i sig och full öppning (2,8) ger korta skärpedjup. Imponerande återhämtningsegenskaper i kombon 7D / Camera Raw.

Båt presentation...

Pasted Graphic 1

ÅFOR 2012 söndag

Dag 2 söndags starter.

Pasted Graphic
Klicka!

ÅFOR 2012

Start in central Stockholm for the race around Gotland island - ÅFOR.

_MG_4652
Klick for gallery!

Sandhamn Open

Det var Farr 30 som lockade ute på fjärden denna gång. En gråmulen förmiddag slutade i lite solblänk under avtagande vind. Klicka bilden för ett galleri!

Pasted Graphic
Barking Mad mot rundning.

606B/W sailing

Pasted Graphic 1
Hitta galleriet!

Mera omslag

ekan
Och ytterligare ett.

Trosa Classic

_MG_5800

Skerrymania!

I ett återbesök i foldern av bilder från 100års festen på Baggen hittades lite nya bilder att drömma sig till sommaren med.

Pasted Graphic

Runt Gotland

Tog Amalia och seglade ut till målrakan för ÅF Offshore Race - ÅFOR. Början på dagen bjöd på en del fina ljusförhållanden. Sen blev det bara bra väder. Ett galleri finns att hitta här!

Pasted Graphic

Lidingö Runt -11

Jagade runt ön ett tag. Galleri i loggen. Bestyr med egna båten gjorde att jag inte kunde se alla gå i mål.

Pasted Graphic

Första omslaget

Mitt första omslag och det känns mycket kul. Bilden är från M-båtarnas SM seglingar 2010 i Trosa.


Pasted Graphic

Ice Cup jazz

Det rör på sig!


Ice Cup 2010

Ett galleri från dagens seglingar nås från en länk i loggen! Både Canon 40D och 7D skötte sig utmärkt en hel dag på sjön i -8 grader, ofta i en bag på durken med ankel hög issörja vilket måste sägas vara mycket bra för icke professionella kamerahus!! Batterierna var på upphällningen vid dagens slut men det är inget konstigt vid dessa temperaturer.

Starry night

Ride with Wibroe - HD 720p/24

Hamnade ombord på den danska båten i Stockholms finalen. Intensiv match racing! Kul med 7D video. Videofilen är på ca 250MB. Finns i en lättare variant på tuben!


Klicka!

Baltic Match Tour D2

Via FB och ganska sent på eftermiddagen insåg jag att det var denna helg som det seglades matchracing på Lidingö. Lite lätt dis, ett moln här och där samt klockan halv 6 på eftermiddagen gör ju att det blir ett mumsigt ljus så det blev snabb packning av ryggsäcken och full fart till Wijk.

Galleri.Trosa Tullgarn Royal Palace RegattaAvslutningen på Trosa Seglar Vackert blev lite grå vädermässigt men jag giller det som fotoväder. Hade turen att komma ut på startfartyget även om jag inte hade frågat om det fanns plats. Ännu bättre var att jag lyckades lifta ut till rundningsmärket Svarthällan där det gavs bra fototillfällen.

Här nås ett galleri.

Trosa Seglar Vackert

Besökte Trosa för att fotografera Mbåtar och 22kvm skärgårdskryssare. Riktigt kanonväder och jag glömde att använda solskydd så det blev en tvättbjörn - taskig koll. Fotobåten drog även ut på havet utanför Landsort för att möta de stora segelbåtar som seglade från Nynäshamn. Vid hanteringen av kameran så hamnade programvredet på slutartidprioritet motsvarande en 100 del vilket ger bländare runt 20 i så starkt ljus- ingen kanon inställning och bilderna mer eller mindre oanvändbara. Användarfel absolut men jag tycker att Canon borde sätta en spärr så att det är svårare att oavsiktligt ändra denna inställning. Det är inte första gången det händer för mig. Bilderna måste man jobba ganska mycket med när man fotat i starkt ljus vilket ger hög kontrast och typiskt så måste man kompensera exponering med ett 1/2 steg eller mer. Efter detta jobb som tog kanske 6 timmar så blev jag riktigt nöjd med resultatet.

Kolla gärna galleriet!RC44 i Köpenhamn

For till Kopenhagen i helgen för att fota super raciga RC44or. Blev riktigt nöjd med resultatet. Molnigt är ganska nice fotoväder, få reflektioner ger hög definition i bilderna. Några skott fick en riktigt skön grön/grå ton som ser ganska grym ut. Bodde på nybyggda WakeUp Copenhagen för drygt 500 spänn vilket var ett bra pris för ett enkelt men jättefint hotell. Danskarna kan det där med formgivning och husbygge! Den danska båtpublikationen “MIn Baat” gillade också bilderna - länk. Lördagen var riktigt blåsig och seglingarna ställdes in. Jänkarna på team BOR satte självklart assyn för en riktigt fet repa - och min fotobåtsförare var inte sen att hänga på och detta blev resultatet - YouTube clip.

RC44 Galleri